Terugbetaling ziekenfonds

Wist je dat de meeste ziekenfondsen een pedicurebehandeling terugbetalen?! Hoeveel dit bedraagt, verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds. Hieronder vind je een beknopt overzicht en een link per ziekenfonds zodat je de voorwaarden tot terugbetaling kunt raadplegen. 

Liberale Mutualiteit

LM Plus voorziet een tussenkomst van 5 euro per pedicurebehandeling. Per jaar worden 6 behandelingen terugbetaald.
Voorwaarden: 
De tussenkomst geldt vanaf de leeftijd van 65 jaar. De maximale tussenkomst bedraagt 30 euro per jaar.

Terugbetalingsformulier aanvragen


Partena

Ben je 65 jaar of ouder, dan voorziet Partena Ziekenfonds een tegemoetkoming van 5 euro per sessie voor medische pedicurebehandeling, met een maximum van 6 sessies per jaar (maximale terugbetaling van 30 euro per jaar). Ben je jonger dan 65, dan moet je een medisch voorschrift kunnen voorleggen om van dezelfde terugbetaling te genieten.

Terugbetalingsformulier aanvragen


OZ

Ben je 65 jaar of ouder, dan profiteer je van een terugbetaling van 2,50 euro per sessie, tot 8 beurten per persoon per kalenderjaar.

Terugbetalingsformulier aanvragen 


Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Ben je 60 jaar of ouder, dan wordt voor pedicurebehandelingen 5 euro per sessie terugbetaald (maximum 25 euro per kalenderjaar en per persoon).

Terugbetalingsformulier aanvragen

CM
Ben je een diabetespatiƫnt, dan krijg je een terugbetaling van 5 euro per sessie met een maximum van 20 euro per jaar voor voetverzorging.

Terugbetalingsformulier aanvragen

De Voorzorg

Je krijgt een terugbetaling van 5 euro per consultatie met een maximum van 4 consultaties per kalenderjaar voor voetverzorging bij een pedicure. Diabetespatiƫnten met een zorgmodel of zorgtraject krijgen een terugbetaling van 5 euro per consultatie met een maximum van 6 consultaties per kalenderjaar.

Voorwaarden:
Je hebt geen doktersvoorschrift nodig.
Je hebt een zorgmodel of zorgtraject (enkel voor terugbetaling diabetespatiƫnten).
Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je bijdrage.

Terugbetalingsformulier aanvragen